Kuorma-autojen ja trukin renkaiden pinnoitus             – turvallisia lisävuosia renkaallesi

Auton rengas koostuu, hieman pelkistäen kahdesta osasta, rungosta ja kulutuspinnasta. Renkaan rungot suunnitellaan kestämään tiettyä kuormitusta ja yleensä renkaan kulutuspinnat kuluvat käyttökelvottomiksi nopeammin, kuin rungot. Siksi rakenteellisesti ehjät renkaat voidaan pinnoittaa uudelleen, eli vanhat renkaanrungot saavat ympärilleen uudenkarheat kulutuspinnat.

Erityisesti raskaan kaluston renkaita pinnoitetaan Suomessa runsaasti. Tämä johtuu siitä, että laadukkaat raskaan kaluston rengasrungot säilyttävät ominaisuutensa huomattavasti kulutuspintaa pidempään. 

Kokkolan Rengashuoltoliike pinnoittaa niin raskaan kaluston kuin trukin renkaita.

Miksi pinnoittaa, eikä uusia?

Pääsyy pinnoittamisen suosioon on se, että renkaan pinnoittaminen on huomattavasti edullisempaa kuin uusien renkaiden ostaminen. Pinnoitus maksaa vain hieman yli puolet uuden renkaan ostohinnasta. Mikäli renkaan rakenne on ehjä, ne voidaan uudelleenpinnoittaa muutamia kertoja. Pinnoittaminen pidentää renkaan elinkaarta ja on siksi ympäristöystävällinen teko.

Pinnoituksessa renkaalle voidaan valita uusi pinnoituskuvia tulevan käyttötarpeen mukaan. Käytämme kuorma-autojen renkaiden pinnoittamiseen pääsääntöisesti Nokian Noktop-pintamateriaaleja. Trukin renkaista pinnoitamme sekä umpikumirenkaat että tavalliset renkaat Nokian 21-pinnalla.

 

image001.jpg

Nokian Noktop

Pinnoittamollamme on ECE-R109 -tyyppihyväksyntä.

 

Ab Kokkolan Rengashuoltoliike Oy

Ahertajantie 12
67800, Kokkola
Y-tunnus 9104625-7

Puh: 010 2355690 / 050 3666984 0400 364513
Avoinna arkisin 8.00-17.00